Vliv ontogenetického vývoje rostlin pšenice na tvorbu sušiny – Jan Kozel
Jan Kozel
Bakalářská práce
Vliv ontogenetického vývoje rostlin pšenice na tvorbu sušiny
Influence of ontogenetic development of wheat plants on dry matter formation
Anotace:
Pšenice setá (Triticum aestivum) jakožto jedna ze tří nejpěstovanější plodin na světě, společně se sójou a kukuřicí, má vysoký šlechtitelský potenciál. Počátky záměrného pěstování pšenice lidmi jsou datovány od doby Neolitu, cca 10 tisíc let před naším letopočtem, a to v oblastech tzv. úrodného půlměsíce. Současné šlechtění se zaměřuje především na vysoké výnosy, odlnost rostlin k suchu a klade si …víceAbstract:
Wheat (Triticum aestivum), as one of the three most cultivated crops in the world, together with soybeans and corn, has a high breeding potential. The beginnings of the deliberate cultivation of wheat by humans date back to the Neolithic period, about 10,000 BC, in the so-called fertile crescent. Current breeding is being focused primarily on high yields, drought resistance of plants and aims to minimize …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jiří Kudrna
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOZEL, Jan. \textit{Vliv ontogenetického vývoje rostlin pšenice na tvorbu sušiny}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/zp5hbq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Fytotechnika / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Výnos zrna pšenice ve vazbě na velikost kořenového systému
Ondřej Němec -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Sledování obsahové hladiny vybrané skupiny mikro a makroprvků v zrnu odrůd krmné pšenice produkované v podniku RABBIT Trhový Štěpánov, a.s.
František NERAD
Název
Vložil
Vloženo
Práva