Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí – Andrea SLIVKOVÁ
Andrea SLIVKOVÁ
Bachelor's thesis
Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí
Clostridium spp. as Casual Agent of Foodborne Diseases
Abstract:
Alimentární onemocnění a bezpečnost potravin jsou v současnosti velmi diskutovaným tématem vzhledem k přítomnosti patogenních mikroorganismů. Tato práce se zaměřuje konkrétně na bakterie rodu Clostridium, nejznámější zástupce z hlediska otrav z potravin, jejich morfologii, vlastnosti, výskyt v potravinách, jejich patogenitu a působení na lidský organismus. Zabývá se také preventivními opatřeními v …moreAbstract:
Foodborne disease and food safety are currently widely discussed topic due to the presence of pathogenic microorganisms. This paper focuses specifically on bacteria of the genus Clostridium, the most famous representative in terms of food poisoning, their morphology, properties, occurrence in food, pathogenicity and their effects on the human organism. It also discusses preventive measures in the fight …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SLIVKOVÁ, Andrea. Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované
Simone Raidová -
Alimentárně přenosná parazitární onemocnění
Pavla Bočková -
Parazitární onemocnění alimentárního původu
Eva Illíková -
Clostridium botulinum v potravinách
Lenka Šetková -
Onemocnění způsobená Clostridium botulinum, laboratorní diagnostika a prevence
Alena Orlíková -
Toxiny bakterií rodu Clostridium
Věra KAŠPÁRKOVÁ -
Botulotoxin v potravinách a kosmetice
Svatopluk SVĚTLÍK -
Vlastnosti chemických látek a chemických směsí určených pro péči, léčbu a prevenci onemocnění dutiny ústní
Petr Svoboda