Andrea SLIVKOVÁ

Bachelor's thesis

Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí

Clostridium spp. as Casual Agent of Foodborne Diseases
Anotácia:
Alimentární onemocnění a bezpečnost potravin jsou v současnosti velmi diskutovaným tématem vzhledem k přítomnosti patogenních mikroorganismů. Tato práce se zaměřuje konkrétně na bakterie rodu Clostridium, nejznámější zástupce z hlediska otrav z potravin, jejich morfologii, vlastnosti, výskyt v potravinách, jejich patogenitu a působení na lidský organismus. Zabývá se také preventivními opatřeními v …viac
Abstract:
Foodborne disease and food safety are currently widely discussed topic due to the presence of pathogenic microorganisms. This paper focuses specifically on bacteria of the genus Clostridium, the most famous representative in terms of food poisoning, their morphology, properties, occurrence in food, pathogenicity and their effects on the human organism. It also discusses preventive measures in the fight …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zverejniť od: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: MVDr. Ivan Holko, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SLIVKOVÁ, Andrea. Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies