Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií – Veronika GAJAROVÁ
Veronika GAJAROVÁ
Bachelor's thesis
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
External Factors Influencing the Production of Biogenic Amines in Selected Grampositive Bacteria
Abstract:
V bakalářské práci je přiblížen vliv faktorů, které ovlivňují produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií. Konkrétně byla sledována kinetika produkce biogenních aminů u kmene Lactobacillus brevis RIBM 2-69 při 0; 3 a 6% (v/v) koncentraci etanolu v růstovém prostředí. Lactobacillus brevis je řazen mezi možné kontaminanty piva, které jsou navíc schopné zvýšené produkce biogenních aminů …moreAbstract:
In the bachelor thesis the factors affecting the production the biogenic amines in selected grampositive bacteria is described. The kinetics of biogenic amine production by Lactobacillus brevis RIBM 2-69 at 0, 3 and 6 % (v/v) concentration of ethanol in the growth medium was observed. Lactobacillus brevis is considered to be one of the most possible beer contaminants. These bacteria are able to produce …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2013
Accessible from:: 24. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GAJAROVÁ, Veronika. \textit{Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/zsmiz1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
GAJAROVÁ, Veronika. Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva
Iveta Mahovská -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva
Kristýna Zapletalová -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Tereza PODEŠVOVÁ -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky
Khatantuul PUREVDORJ -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce
Michal Rybenský -
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro
Monika Svačinová