Gastroodpad jako významný zdroj minerálních látek – Bc. Monika Sedláková
Bc. Monika Sedláková
Master's thesis
Gastroodpad jako významný zdroj minerálních látek
Gastrocompost as a significant source of mineral substances
Anotácia:
Diplomová práce s názvem "Gastrokompost, jako významný zdroj minerálních látek" je zaměřena na posouzení hospodaření s odpadem z potravin v ČR, Evropě i v celosvětovém měřítku, na tvorbu gastrokompostu, porovnání vlastností tohoto produktu s běžným kompostem a jejich aplikaci do půdy pro pěstování rostlin kozlíčku polního (Valerianella locusta). Pro experiment byly vybrány vzorky čistých půd z České …viacAbstract:
The master´s thesis with a name “Gastrocompost as a significant source of mineral substances“ is focused on the assessment of a food waste management in the Czech Republic, Europe, and worldwide, on the creation of gastrocompost, the comparison of features of this product with the ordinary compost, and the application of both into the soil for the purpose of growing lamb´s lettuce (Valerianella locusta …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.
- Oponent: Eliška Šišperová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Michael Stavarič im Dialog mit H. C. Artmann: Ein Vergleich der Lyrikbände "in an schwoazzn kittl gwicklt" und "med ana schwoazzn dintn"
Alžběta Stavělová -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová -
MED-ARB v mezinárodním obchodním styku
Jan SAMEK -
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Klaudie Adamíková -
Med a jeho vliv na zdraví člověka
Kateřina Bajerová