Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin – Adéla Vernerová
Adéla Vernerová
Master's thesis
Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin
Evaluation of growth-inhibitory effect of resveratrol against spoilage microorganisms of wine, must and other food products
Abstract:
Tato vědecká práce je zaměřena na stanovení inhibičního vlivu resveratrolu na kontaminující mikroorganismy. Resveratrol je známý především ve spojení s vínem, proto byla první část práce zaměřena na proces výroby vína a na jeho chemické složení se zaměřením na nejvýznamnější zastoupené látky. Práce seznamuje i s mikroorganismy, které se, především ve víně, ale i v jiných potravinách mohou vyskytovat …moreAbstract:
This scientific work is focused on the inhibitory effect of resveratrol on contaminating microorganisms. Resveratrol is known primarily in connection with wine, so that the first part of the thesis focuses on the winemaking process and chemical composition of wine, with a focus on the most important substances represented. This paper introduces the microorganisms that, especially in the vine, beer …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Reader: Johana Rondevaldová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VERNEROVÁ, Adéla. \textit{Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/zsz2ng/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights