Barbora Odehnalová

Bachelor's thesis

Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v kávě dle místa původu

Comparison of the content of biologically active substances in coffee according to the place of origin
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na rozdílné množství bioaktivních látek v kávě, vzhledem k místu pěstování kávovníků. Zrna z různých zemí vykazují rozdílné chemické složení i senzorické vlastnosti, je to dáno podnebím, půdou a technologickým zpracováním. Liší se množstvím polyfenolů, antioxidantů, kyseliny chlorogenové, a dalších složek obsažených v kávě. Vzájemný poměr těchto látek ovlivňuje spolu …viac
Abstract:
This bachelor thesis is focused on the different amount of bioactive substances in coffee, due to the place of cultivation of coffee trees. Grains from different countries show different chemical composition and sensory properties, due to the climate, soil and technological processing. They differ in the amount of polyphenols, antioxidants, chlorogenic acid, and other ingredients contained in coffee …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology