Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v kávě dle místa původu – Barbora Odehnalová
Barbora Odehnalová
Bachelor's thesis
Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v kávě dle místa původu
Comparison of the content of biologically active substances in coffee according to the place of origin
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na rozdílné množství bioaktivních látek v kávě, vzhledem k místu pěstování kávovníků. Zrna z různých zemí vykazují rozdílné chemické složení i senzorické vlastnosti, je to dáno podnebím, půdou a technologickým zpracováním. Liší se množstvím polyfenolů, antioxidantů, kyseliny chlorogenové, a dalších složek obsažených v kávě. Vzájemný poměr těchto látek ovlivňuje spolu …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on the different amount of bioactive substances in coffee, due to the place of cultivation of coffee trees. Grains from different countries show different chemical composition and sensory properties, due to the climate, soil and technological processing. They differ in the amount of polyphenols, antioxidants, chlorogenic acid, and other ingredients contained in coffee …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ODEHNALOVÁ, Barbora. \textit{Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v~kávě dle místa původu}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/zt6isf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková