Bc. Veronika Tučková

Bachelor's thesis

Role vína v české kulinární kultuře

The Role of Wine in the Czech Culinary Culture
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá rolí vína v rámci české kulinární kultury. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké jsou postoje konzumentů k vínu jako součásti české gastronomie, a to včetně její nehmotné kultury. Výzkumná otázka zní: Jak se liší vnímání vína a piva v české gastronomii z pohledu českého konzumenta? Bakalářská práce obsahuje teoreticko-metodologickou, praktickou část a návrhovou část. V …more
Abstract:
The Bachelor’s Dissertation deals with theme of wine and its role in Czech culinary culture. The aim is to explore the respondents´ attitudes to wine as a part of Czech gastronomy including its immaterial culture. Research question is: How do perception of wine and beer position vary in Czech gastronomy from the point of view of consumer? The text is divided into theoretical-methodological part, practical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 11. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 2. 2022
  • Supervisor: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
  • Reader: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová a ekonomická

Institute of Hospitality Management and Economics

Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management