Bc. Veronika Tučková
Bachelor's thesis
Role vína v české kulinární kultuře
The Role of Wine in the Czech Culinary Culture
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá rolí vína v rámci české kulinární kultury. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké jsou postoje konzumentů k vínu jako součásti české gastronomie, a to včetně její nehmotné kultury. Výzkumná otázka zní: Jak se liší vnímání vína a piva v české gastronomii z pohledu českého konzumenta? Bakalářská práce obsahuje teoreticko-metodologickou, praktickou část a návrhovou část. V …moreAbstract:
The Bachelor’s Dissertation deals with theme of wine and its role in Czech culinary culture. The aim is to explore the respondents´ attitudes to wine as a part of Czech gastronomy including its immaterial culture. Research question is: How do perception of wine and beer position vary in Czech gastronomy from the point of view of consumer? The text is divided into theoretical-methodological part, practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 11. 2021
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/xwk6b/
Thesis defence
- Date of defence: 1. 2. 2022
- Supervisor: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
- Reader: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová a ekonomickáInstitute of Hospitality Management and Economics
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Pivo a hospody v kultuře české společnosti
Silvie BUREŠOVÁ -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Pivo a jeho úloha v české kultuře s důrazem na rituály a způsob komunikace v hostinci mezi lidmi ve městě Karviná
Ivana LIPOWSKÁ -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Pivo jako motiv cestovního ruchu
Tomáš Marek -
Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva
Martin Slovák