Využívání mono a oligosacharidů bifidobakteriemi – Barbora Dvořáková
Barbora Dvořáková
Bakalářská práce
Využívání mono a oligosacharidů bifidobakteriemi
Utilization of mono and oligosaccharides by bifidobacteria
Anotace:
V práci je charakterizován rod Bifidobacterium spp., probiotika, prebiotika a stručně popsán růst bakterií. Cílem praktické části bylo testování růstu bifidobakterií na různých zdrojích uhlíku. Pro testy byly použity monosacharidy glukosa a galaktosa a oligosacharidy rafinosa a laktosa. Jako testované bifidobakterie byly použity tři poddruhy Bifidobacterium animalis subsp. lactis a jeden poddruh Bifidobacterium …víceAbstract:
The aim of bachelor thesis was testing of growth of bifidobacteria on different carbon sources. Monosaccharides glucose and galactose and oligosaccharides rafinose and lactose were used for tests. Three subspecies of Bifidobacterium animalis subsp. lactis and one subspecies of Bifidobacterium animalis subsp. animalis were used. Each subspecies was tested on all four sources of carbon. Growth curves …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁKOVÁ, Barbora. \textit{Využívání mono a oligosacharidů bifidobakteriemi}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/zwz0a7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva