Přírodní antioxidanty v čaji – Bc. Markéta Štědrová
Bc. Markéta Štědrová
Diplomová práce
Přírodní antioxidanty v čaji
Natural antioxidants in tea
Anotace:
Práce se zabývá přírodními antioxidanty v čaji a jejich stanovením. Zaměřuje se na přípravu vzorku k analýze Soxhletovou extrakcí a analýzou připravených vzorků technikou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V práci je porovnán obsah antioxidantů v extraktech připravených Soxhletovou extrakcí a ve vodném výluhu čaje.Abstract:
The natural antioxidants in the tea and their determination was studied in this thesis. It focused on the preparation of the samples before analysis by Soxhlet´s extraction and analysing prepared samples by liquid chromatohraphy. The quantity of antioxidants included in the liquid leach of tea with extracts of tea prepared by the clasic technique of Soxhlet´s extraction were compared.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Štědrová, Markéta. Přírodní antioxidanty v čaji. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj HPLC/UPLC metodiky pro rychlý screening separace fenolových kyselin
Petra VYSTAVĚLOVÁ -
Vysokotlaké extrakce antioxidantů ze zeleného čaje
Andrea CHYTILOVÁ