Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků – Bc. Romana Korandová
Bc. Romana Korandová
Diplomová práce
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Production optimization and quality evaluation of fermented meat products
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku produkce trvanlivých fermentovaných masných výrobků. Konkrétně na hodnocení použití rozdílných startovacích kultur, u kterých byl sledován vliv na průběh fermentace a zrání a senzorické parametry konečného produktu. Trvanlivé fermentované masné produkty jsou výrobky u kterých je mikrobiální stabilita zaručena kombinací několika konzervačních zákroků. Princip …víceAbstract:
The master thesis is focused on the production of fermented meat products. Specifically, on the evaluation of the use of different starter cultures, in which the impact on the process of fermentation and maturation and sensory parameters of the final product were monitored. Fermented meat products are products for which microbial stability is guaranteed thanks to a combination of several preservatives …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KORANDOVÁ, Romana. \textit{Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/zz1094/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Jakub Riemel -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Antonín Illík -
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Michaela Nerádová -
Hodnocení průběhu změn u fermentovaných masných výrobků
Vít Dikoras -
Optimalizace a výroba fermentovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.
Stanislav DĚDEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva