Bc. Michaela Nerádová

Diplomová práce

Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování

Monitoring changes in microbiological quality of durable fermented meat products during storage
Anotace:
V diplomové práci je popsána výroba trvanlivých fermentovaných masných výrobků s rozdílným druhem mikrobiální flóry (rozdílné startovací kultury), která by mohla mít vliv na průběh procesu fermentace a zrání. Ve výzkumné části byly provedeny mikrobiologické rozbory pomocí plotnových metod. K analýze byly odebrány vzorky surovin a dvou Loveckých salámů. Ty byly následně analyzovány 1., 3., 6., 9., 12 …více
Abstract:
The diploma thesis describes the production of long-lasting fermented meat products with different types of microbial flora (different starting cultures) which could influence the course of the fermentation and ripening. In the research part, there have been used microbiological analyses using the colony-forming unit methods. For analysis were taken samples of raw materials and two loaves of Lovecky …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta