Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka – Ing. Anna Adámková
Ing. Anna Adámková
Doctoral thesis
Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka
Nutritional analysis and optimization of breeding of selected species of edible insects under conditions of the Czech Republic with regard to human health
Anotácia:
Entomofágie je jedním z nejvíce populárních trendů v lidké výživě v současnosti v Evropě. Důvodem tohoto trendu je potenciál jedlého hmyzu jako dobrého zdroje proteinů, mastných kyselin a mikronutrientů. K zavedení jedlého hmyzu do potravinového koše evropských spotřebitelů je nejdříve nutné analyzovat jedlý hmyz z hlediska nutričních vlastností a bezpečnostních rizik. Tato disertační práce zkoumala …viacAbstract:
Entomophagy is one of the most popular trends in human nutrition in nowadays Europe, due to the potential of edible insect as a good source of protein, fatty acid and micronutrients. To introduce edible insects into the food basket of European consumers, it is first necessary to analyse edible insects in terms of nutritional and safety risks. This dissertation deals with the use of edible insects as …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 8. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ADÁMKOVÁ, Anna. \textit{Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/zzff0b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / odbor:
Agricultural Specialization / Agricultural Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová
Názov
Vložil
Vložené
Práva