Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy – Bc. Anna Bartošíková
Bc. Anna Bartošíková
Diplomová práce
Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy
Comparison of selected quality beef of different breeds using different heat treatments
Anotace:
Tato diplomová práce na téma Porovnání vybraných jakostních hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy je zaměřena na vliv jednotlivých faktorů na jakostní parametry vzorků hovězího masa. V teoretické části jsou popsány intravitální vlivy působící na jakost hovězího masa, vliv zrání na jakost masa, technologická zařízení gastroprovozů využívané na tepelné opracování hovězího masa …víceAbstract:
This thesis on Comparison of selected quality beef of different breeds using different heat treatments focuses on the influence of individual factors on the quality parameters of beef samples. The theoretical part describes the intravital influences acting on the quality of beef, the effect of maturation on the quality of meat, the technological equipment of gastro-provisions used for heat treatment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BARTOŠÍKOVÁ, Anna. \textit{Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/zzhbcl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Meat Production and Consumption: Case Study of Argentina
Kristyna Mudrova -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Iva Kučerová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - hovězí maso
Miloslava MACKEOVÁ -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj