Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v technologii vín se zbytkovým cukrem – Bc. Michal Černoch
Bc. Michal Černoch
Diplomová práce
Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v technologii vín se zbytkovým cukrem
Study of medium-chain saturated fatty acids in the technology of wines with residual sugar
Anotace:
Diplomová práce pojednává o problematice inhibice alkoholové fermentace pomocí aplikace středně dlouhých nasycených mastných kyselin (MCFA). Literární rešerše se zabývá problematikou středně dlouhých nasycených mastných kyselin, alkoholovou fermentací a metabolismem karbonylových sloučenin. Jako design experimentu byly 3 metody inhibice alkoholového kvašení a jejich vliv na tvorbu karbonylových sloučenin …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of inhibiting alcoholic fermentation using the application of medium-chain saturated fatty acids (MCFA). In the literature research, he deals with medium-chain saturated fatty acids, the metabolism of carbonyl compounds. The design of the experiment was 3 methods of inhibiting alcoholic fermentation and their effect on the formation of carbonyl compounds and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Miloš Vidlář, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii vína
Klára Chvalinová -
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii a skladování vína
Magdaléna Tomková -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Faktory ovlivňující separační a aplikační vlastnosti membrán při dynamické cross-flow filtraci
Tereza Kremličková -
Hodnocení cross-flow filtračních modulů ve vinařských technologiích
Martin Dubina -
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ