Obsah vitamínu D v potravinách na českom trhu – Mgr. Lenka Slobodníková
Mgr. Lenka Slobodníková
Bachelor's thesis
Obsah vitamínu D v potravinách na českom trhu
The content of vitamin D in foods on the czech market
Abstract:
The theoretical part of the bachelor´s thesis deals with vitamin D and its content in food on the Czech market. The metabolism, effects and several groups of people at higher risk of vitamin D deficiency will be described. A significant part of the text deals with the main sources, fortified foods and supplements with vitamin D. The practical part is focused on the population over 60 years. The aim …viacAbstract:
Teoretická časť bakalárskej práce sa zaoberá problematikou vitamínu D a jeho obsahu v potravinách na českom trhu. Popisuje metabolizmus, účinky a rizikové skupiny ľudí ohrozené nedostatkom vitamínu D. Významná časť textu sa zaoberá hlavnými potravinovými zdrojmi, fortifikovanými potravinami a suplementami vitamínu D. Praktická časť je zameraná na populáciu nad 60 rokov. Cieľom praktickej časti bolo …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/mxvis/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2015
- Vedúci: doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc.
- Oponent: Mgr. Šárka Matějková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Dietitian
Práce na příbuzné téma
-
3D printing implementation in food industry
Alena Zhylinskaya -
Význam fortifikace potravin vitaminem D
Markéta Tillerová -
3D tisk potravin se zvýšeným obsahem vlákniny
Alexandra Lešanyčová