Význam luštěnin ve výživě člověka – Helena SCHMIDTOVÁ
Helena SCHMIDTOVÁ
Bachelor's thesis
Význam luštěnin ve výživě člověka
The Importance of Legumes in Human Nutrition
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývala luštěninami, které jsou významnou plodinou ve výživě člověka. Cílem teoretické části bylo komplexní přiblížení dané problematiky. Byla popsána historie, druhy, zpracování a příprava luštěnin. Byly uvedeny významné živiny, antinutriční látky a jejich působení na lidský organismus. Závěr teoretické části byl zaměřen na vliv konzumace luštěnin na lidské zdraví a byl doplněn …viacAbstract:
The bachelor thesis dealt with legumes, which are an important crop in human nutrition. The aim of the theoretical part was to present a comprehensive approach to the issue. The history, species, processing and preparation of legumes were described. Important nutrients, antinutritional substances and their effects on the human organism were presented. The theoretical part was concluded with the impact …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedúci: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SCHMIDTOVÁ, Helena. Význam luštěnin ve výživě člověka. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a dietetické vlastnosti rybího masa
Zuzana ŽÁKOVÁ -
Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů
Eliška MACKOVÁ -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Obiloviny a luštěniny ve výživě člověka
Rebeka VÖRÖSOVÁ -
Luštěniny ve výživě zvířat
Markéta Matoušková -
Výživa moderných genotypov prasiatok
Veronika Mišenková -
Aktivizační výukové metody ve Výchově ke zdraví - oblast zdravá výživa se zaměřením na ovoce, zeleninu a luštěniny.
Tereza VANČÍKOVÁ -
Význam luštěnin ve výživě člověka
Tereza Střelková