Helena SCHMIDTOVÁ
Bachelor's thesis
Význam luštěnin ve výživě člověka
The Importance of Legumes in Human Nutrition
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala luštěninami, které jsou významnou plodinou ve výživě člověka. Cílem teoretické části bylo komplexní přiblížení dané problematiky. Byla popsána historie, druhy, zpracování a příprava luštěnin. Byly uvedeny významné živiny, antinutriční látky a jejich působení na lidský organismus. Závěr teoretické části byl zaměřen na vliv konzumace luštěnin na lidské zdraví a byl doplněn …moreAbstract:
The bachelor thesis dealt with legumes, which are an important crop in human nutrition. The aim of the theoretical part was to present a comprehensive approach to the issue. The history, species, processing and preparation of legumes were described. Important nutrients, antinutritional substances and their effects on the human organism were presented. The theoretical part was concluded with the impact …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2023
- Supervisor: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SCHMIDTOVÁ, Helena. Význam luštěnin ve výživě člověka. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Theses on a related topic
-
Nutriční a dietetické vlastnosti rybího masa
Zuzana ŽÁKOVÁ -
Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů
Eliška MACKOVÁ -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Obiloviny a luštěniny ve výživě člověka
Rebeka VÖRÖSOVÁ -
Luštěniny ve výživě zvířat
Markéta Matoušková -
Výživa moderných genotypov prasiatok
Veronika Mišenková -
Aktivizační výukové metody ve Výchově ke zdraví - oblast zdravá výživa se zaměřením na ovoce, zeleninu a luštěniny.
Tereza VANČÍKOVÁ -
Význam luštěnin ve výživě člověka
Tereza Střelková