Porovnání senzorické jakosti šunek v závislosti na receptuře – Bc. Anna Poukarová
Bc. Anna Poukarová
Diplomová práce
Porovnání senzorické jakosti šunek v závislosti na receptuře
Comparison of the sensory quality of the hams, depending on the formulation
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakosti masných výrobků s ohledem na chemické a senzorické ukazatele. Jsou zde popsány metody stanovení jejich základních složek, jako jsou bílkoviny, tuk, voda, sůl a jiné doplňující ukazatele. Dále jsou uvedeny možné způsoby senzorického hodnocení jakosti. Závěr teoretické části uvádí inovace ve výrobě masných výrobků. Jsou zde popsány suroviny zvyšující nutriční …víceAbstract:
This diploma thesis deals with evaluation of the quality of meat products considering chemical and sensory indicators. There are described methods for determining their constituents, such as proteins, fat, water, salt and other additional parameters. Below are mentioned possible ways of sensory evaluation of quality. Conclusion of the theoretical part presents innovation in the production of meat products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2016
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Alena Saláková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Žádám o vyloučení své diplomové práce ze zveřejnění, podle směrnice č.5/2013 v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. I herewith request that my Diploma thesis is excluded from the open public access granted in accordance with the Section 47b of Act No. 111/1998 Coll., on Higher Education Institutions and the alterations and amendments thereto.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Synthesis of immunofluoescent probes and affinity surfaces for selective and sensitive analysis of biologically important molecules
Marcela Lišková -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka