Bc. Zdeňka Fikarová

Diplomová práce

Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin

Properties of eggs products used as nutritionally enhancing food ingredients
Anotace:
Diplomová práce se zabývala stanovením pH, viskozity, šlehatelnosti, pevnosti a výšky bílkového gelu a pevnosti pekařského výrobku u vaječných hmot s přídavkem. Do vaječných hmot byly přidány různé přídavky soli, cukru, kyseliny citrónové, triethyl citrátu, sojového lecitinu, kukuřičného sirupu, syrovátkového proteinu a jablečné vlákniny. Index šlehatelnosti bílku s různými přídavky se pohybuje v rozmezí …více
Abstract:
The diploma thesis deals with determination of pH, viscosity, whipping, strength and height of the white gel and the strength of the bakery product with added egg materials. Various additions of salt, sugar, citric acid, triethyl citrate, soy lecithin, corn syrup, whey protein and apple pulp have been added to the egg masses. The index of whipping with different additions ranges from 300 – 600 % for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta