Bc. Zdeňka Fikarová

Master's thesis

Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin

Properties of eggs products used as nutritionally enhancing food ingredients
Abstract:
Diplomová práce se zabývala stanovením pH, viskozity, šlehatelnosti, pevnosti a výšky bílkového gelu a pevnosti pekařského výrobku u vaječných hmot s přídavkem. Do vaječných hmot byly přidány různé přídavky soli, cukru, kyseliny citrónové, triethyl citrátu, sojového lecitinu, kukuřičného sirupu, syrovátkového proteinu a jablečné vlákniny. Index šlehatelnosti bílku s různými přídavky se pohybuje v rozmezí …more
Abstract:
The diploma thesis deals with determination of pH, viscosity, whipping, strength and height of the white gel and the strength of the bakery product with added egg materials. Various additions of salt, sugar, citric acid, triethyl citrate, soy lecithin, corn syrup, whey protein and apple pulp have been added to the egg masses. The index of whipping with different additions ranges from 300 – 600 % for …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta