Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek – Bc. Petra Vagnerová
Bc. Petra Vagnerová
Master's thesis
Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek
Comparison of composition of grape and fruit wines in terms of their sensorically important substances
Abstract:
V první části diplomové práce je zpracována literární rešerše zaměřená na látkové složení ovoce, výrobu ovocných vín a jejich rozdělení a také nemoci a vady těchto vín. Experimentální část práce je zaměřena na porovnání senzorických látek mezi ovocnými a révovými víny. Pro experiment byla použita ovocná vína z červeného rybízu, třešní a višní a révová vína červená, z odrůdy Modrý Portugal, bílá z odrůdy …moreAbstract:
In the first part of the thesis is processed literature review focused on the composition of fruit, production of fruit wines and their distribution, and diseases and defects of these wines too. The experimental part of thesis is focused on comparing the sensory substances between fruit wines and grape wines. For the experiment using fruit wines from red currants, sweet cherriesa and sour cherries …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Miroslav Horák, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAGNEROVÁ, Petra. \textit{Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/0msqnp/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína
Jan Burian -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Vliv kyseliny askorbové na senzorické a analytické parametry bílých vín
Jakub Smrčka -
Stanovení základních analytických parametrů mleté papriky různého geografického původu
Linda Cagáňová -
Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Martina HAVLÍČKOVÁ -
Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v sudech barrique a jeho alternativách
Vít Esterka -
Fenolické látky v medicíně
Natálie POKLUDOVÁ -
Fenolické látky vo vybraných rastlinných druhoch
Rastislav Boško
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights