Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka – Bc. Barbora Melicharová
Bc. Barbora Melicharová
Diplomová práce
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Quality of dairy products fermented with microorganisms isolated from camel milk
Anotace:
Velbloudí mléko se již od dávných dob používá v suchých a horkých oblastech k prevenci různých chorob a onemocnění včetně chřipky, tuberkulózy, astmatu apod. Cílem této diplomové práce bylo začlenit mikroorganismy, které byly izolovány pomocí molekulárně-genetických metod z velbloudího mléka ze čtyř alžírských farem, do rekonstituovaného kravského mléka. Následně byla sledována fermentace a růst těchto …víceAbstract:
Camel milk has been used in the dry and hot areas since ancient times for the prevention of various diseases and illnesses, including flu, tuberculosis, asthma, etc. The aim of this diploma thesis was to integrate microorganisms which were isolated by molecular-genetic methods from camel milk from four Algerian farms , up to the reconstituted cow's milk. Subsequently, the fermentation and growth of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MELICHAROVÁ, Barbora. \textit{Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/0oxfze/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Dominika Ziková -
Komplexní průzkum maloobchodního sortimentu vybraných zakysaných mléčných výrobků na českém trhu
Alžběta Bartošová -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová -
Dietní opatření u dětí s nesnášenlivostí kravského mléka
Kateřina SOLDÁTOVÁ -
Výživa kojenců a batolat s alergií na bílkovinu kravského mléka
Petra VAVEROVÁ -
Příjem vápníku u dětí s alergií na bílkovinu kravského mléka
Kateřina BÍLKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva