Ilona NAVRÁTILOVÁ
Bachelor's thesis
Tradiční česká kuchyně
Traditional Czech Cuisine
Abstract:
Tato bakalářská práce podrobně popisuje tradiční českou kuchyni, konkrétně kuchyni lidovou, jak se zformovala v 19. století. Práce se zaměřuje na analýzu regionálních pokrmů včetně jejich lidových názvů a na analýzu svátečních pokrmů. Dále předkládá porovnání německé, polské, rakouské a slovenské kuchyně s českou kuchyní. V poslední řadě se zabývá vegetariánstvím jako odvratem od tradičních českých …moreAbstract:
This thesis describes the traditional Czech cuisine, particularly the kitchen folk formed in the 19th century. The work focuses on the analysis of regional dishes, including their folk names and analysis of festive dishes. It also presents a comparison of German, Polish, Austrian and Slovak cuisine with Czech cuisine. Lastly deals with vegetarianism as abandonment of traditional Czech dishes. The empirical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2015
Accessible from:: 31. 3. 2015
Thesis defence
- Supervisor: PhDr. Helena Kubátová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NAVRÁTILOVÁ, Ilona. Tradiční česká kuchyně. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 31.3.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 31. 3. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Philosophical FacultyBachelor programme / field:
Human Studies / Sociologie - Andragogika
Theses on a related topic
-
Tradiční česká gastronomie v restauracích
Pavel Kaplan -
Tradiční česká gastronomie napříč časem
Martina Klouparová -
Tradiční české a evropské pokrmy v moderní kuchyni pro žáky SOŠ
Michaela POLÁŠKOVÁ -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Regionální kuchyně Polska a jejich vývoj v současnosti
Radka Chmelinová -
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Lucie Brtníčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights