Marie Dostálová

Bachelor's thesis

Technologické vlastnosti křepelčích vajec

Technological properties of quail eggs
Abstract:
Technologické vlastnosti, jinými slovy funkční vlastnosti, křepelčích vajec ovlivňují přípravu a výrobu potravin. Mezi základní funkční vlastnosti vaječného bílku patří tvorba gelu, tvorba pěny a potlačování krystalizace. Tvorba gelu je důležitá u výroby vařených křepelčích vajec. Tvorba pěny je podstatná při výrobě pekařských a cukrářských výrobků. Potlačování krystalizace se využívá zejména u výroby …more
Abstract:
Technological properties, in other words functional properties, of quail eggs influence the preparation and production of food. The basic functional properties of egg albumen include gel formation, foam formation and suppression of crystallization. Gel formation is important in the production of boiled quail eggs. Foam formation is necessary in the production of confectionery and bakery products. Suppression …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta