Marie Dostálová
Bachelor's thesis
Technologické vlastnosti křepelčích vajec
Technological properties of quail eggs
Abstract:
Technologické vlastnosti, jinými slovy funkční vlastnosti, křepelčích vajec ovlivňují přípravu a výrobu potravin. Mezi základní funkční vlastnosti vaječného bílku patří tvorba gelu, tvorba pěny a potlačování krystalizace. Tvorba gelu je důležitá u výroby vařených křepelčích vajec. Tvorba pěny je podstatná při výrobě pekařských a cukrářských výrobků. Potlačování krystalizace se využívá zejména u výroby …moreAbstract:
Technological properties, in other words functional properties, of quail eggs influence the preparation and production of food. The basic functional properties of egg albumen include gel formation, foam formation and suppression of crystallization. Gel formation is important in the production of boiled quail eggs. Foam formation is necessary in the production of confectionery and bakery products. Suppression …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Sylvie Ondrušíková -
Testing of different quality filtering algorithms on contig quality in plant transcriptome
Laura-Nadine KROLL -
Integrated Analysis and Quality Framework for Automotive Embedded Software Quality
Heinz Hille -
Internal controls and financial reporting quality: before and after implementation of system of internal controls. Evidence from Azerbaijan
Sahila Shabanova -
An Analysis of Service Quality in Chosen Prague Wineries
Kateryna Pohrebniak -
The Outreach Quality of Jeanette Winterson's Works
Anna Fučková -
Vowel Quality and Stress Placement Tendencies Pronounced by Czech Speakers of English
Šárka Macková