Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny – Bc. Josef OSIČKA
Bc. Josef OSIČKA
Diplomová práce
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
The influence od food preservation on antioxidant properties of fruits and vegetables
Anotace:
Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační …víceAbstract:
This thesis describes the effect of electrolyzed water on storage of different fruits and vegetables and its major influence on their antioxidant capacity. The theoretical part describes antioxidants and methods to determine antioxidant capacity. Description of the samples of fruit and vegetables. There are also described declared effects of electrolyzed water and its availability. The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22470
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OSIČKA, Josef. Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Řízení technologických rizik
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení antioxidační kapacity u vybraných ovocných nápojů
Bára Richterová -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Veronika MITUROVÁ -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová