Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu – Bc. Rebeka Ježková
Bc. Rebeka Ježková
Diplomová práce
Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu
Effect of increased protein in the diet on development and nutritional value of house cricket (Acheta domestica) L.
Anotace:
Tato diplomová práce v teoretické části vysvětluje termín entomofágie a popisuje legislativu v Evropě a České republice. Hlavní částí je biologie a popis nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L., konkrétně obsah bílkovin, tuku, sacharidů, vitamínů a minerálních látek. Dále se zabývá výhodami a riziky konzumace hmyzu.Protože nutriční hodnota hmyzu je v určité míře ovlivnitelná vnějším …víceAbstract:
The theoretical part of diploma thesis describes entomophagy, legislation on edible insects in Europe and the Czech Republic. The main part deals with the biology and nutritional value of the house cricket (Acheta domesticus) L., mainly the contents of protein, fat, carbohydrates, vitamins and minerals. It also explains the benefits and risks of insect consumption. This diploma thesis in its theoretical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JEŽKOVÁ, Rebeka. \textit{Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/0y0a2w/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zájmové chovy zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Jana Matlášková
Název
Vložil
Vloženo
Práva