Jakub Zugárek

Bakalářská práce

Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína

Substances released during yeast autolysis and their effect on sensory wine owners
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zkoumat vliv autolýzy kvasinek ve výrobě vína, především při uplatnění metody Sur lie (takzvané zrání na jemných kalech), na senzorické vlastnosti vína. Zahraničním trendem se ukazuje využívání Školení vína na kvasničných kalech pro pozdvihnutí chutě a aroma vína, stejně jako jeho stability. Byl proveden experiment se souborem čtyř vzorků vína odrůdy Veltlínského zeleného …více
Abstract:
The aim of the thesis was to examine the effects of the yeast autolysis during wine producing, especially using a method called Sur – lie, on sensory qualities of wines. The trend abroad seems to exploit autolysis during Sur - lie to obtain more roundness in taste and aroma and to make the wine more stable. The experiment was run with the four variants of Green Veltliner with a different type of technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma