Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství – Klára PECHOVÁ
Klára PECHOVÁ
Bakalářská práce
Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství
Anotace:
Bílkovinný komplex obilných zrn zvaný lepek se skládá ze dvou bílkovinných frakcí, prolaminů a glutelinů. Vlastnosti lepkových bílkovin jsou základem pro využití při zpracování v pekařském průmyslu. Tvoří strukturu a napomáhají stravitelnosti pečiva. Celiakie je zánětlivé vrozené onemocnění, které způsobuje požití glutenu. Projevit se může mnoha symptomy, které se mění v závislosti na věku. Biopsie …víceAbstract:
Protein complex called gluten cereal grain consists of two protein fractions, prolamins and glutelins. The properties of gluten proteins are essential for use in preparing the bakery industry. They form the structure and help digestion pastries. Celiac disease is an inflammatory inherited disease that causes gluten ingestion. May exhibit many symptoms which vary depending on age. Biopsy of the small …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PECHOVÁ, Klára. Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Využití PCR metod při stanovení alergií na lepek.
Nikola Königová -
Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu
Ivana ZATLOUKALOVÁ -
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová -
Účinky lepku na střevní mikrobiom
Petr Šmíd
Název
Vložil
Vloženo
Práva