Problematika výskytu inhibičních látek v kravském mléce – Veronika STŘELEČKOVÁ
Veronika STŘELEČKOVÁ
Bakalářská práce
Problematika výskytu inhibičních látek v kravském mléce
Residues of inhibitors in cow´s milk
Anotace:
Mléko, u nás nejčastěji používané mléko kravské, je velmi důležitou potravinou. Jeho význam spočívá v obsahu hodnotných bílkovin, lehce stravitelného mléčného tuku, laktózy, vitamínů a minerálních látek. Kvalitu syrového kravského mléka charakterizuje soubor znaků, mezi které patří např. celkový počet mikroorganismů, počet somatických buněk, obsah základních složek (tuk, bílkovina, laktóza, tukuprostá …víceAbstract:
Milk, in our territory frequently used cow?s milk, is very important nutrient. Its importance consists in the contents of valuable proteins, easily digestible milk fat, lactose, vitamins and minerals. The quality of raw cow?s milk is characterised by many indicators, for example total number of microorganisms, number of somatic cells, content of basic constituents (fat, protein, lactose, non-fat solids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2012
Zveřejnit od: 13. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STŘELEČKOVÁ, Veronika. Problematika výskytu inhibičních látek v kravském mléce. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiální kontaminanty raw potravin a obilných produktů
Kristýna VENGLOVIČOVÁ -
Biologické hodnocení toxicity kontaminant životního prostředí
Lenka JARÁBKOVÁ -
P: Rezidua
Wojciech Barczyński -
Rezidua herbicidů v zelenině a možnosti jejich eliminace
Ulyana Kravchenko -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer -
Rezidua antidepresiv v půdě, jejich zdroje a rizika
Adam Bartl -
Rezidua pesticidů a jejich metabolity v produktech ze zeleniny
Eliška Havlanová -
Rezidua antibiotik v půdě, jejich zdroje a rizika
Tereza Majerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva