Antibiotická rezistence a kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin – Bc. Martina Chuchmová
Bc. Martina Chuchmová
Diplomová práce
Antibiotická rezistence a kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin
Incidence of Antibiotic Resistance and Colicinogeny of Escherichia coli Strains Isolated from Food
Anotace:
V současnosti se zájem odborné veřejnosti obrací na studium přenosu a šíření antibiotické rezistence u bakterií, které se mohou šířit přímo, potravinami nebo prostředím. Escherichia coli je bakterie vyskytující se v zažívacím traktu člověka a teplokrevných živočichů a tudíž se běžně vyskytuje zejména v potravinách živočišného, ale nepřímo i v potravinách rostlinného původu. Produkce bakteriocinů je …víceAbstract:
Nowadays, the interest of researchers is turning to study the transmission and spread of antibiotic resistance in bacteria that can spread directly, by food or environment. Escherichia coli is a bacterium occurring in the intestinal tract of humans and warm-blooded animals, therefore is commonly found in particular in the food of animal origin, but indirectly also in the food of plant origin. The production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHUCHMOVÁ, Martina. \textit{Antibiotická rezistence a kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/17inj1/.
Jak správně citovat práci
Chuchmová, Martina. Antibiotická rezistence a kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antibiotická rezistence a distribuce genů rezistence u izolátů Escherichia coli a koliformních bakterií z potravního řetezce člověka
Monika Dolejská -
Rezistence Escherichia coli na vybraná antibiotika v okrese Písek za rok 2016
Karolína BROMOVÁ -
Antibiotická rezistence kmenů Escherichia coli a její význam v potravním řetězci
Tomáš VALENTA -
Šíření antibiotické rezistence u Escherichia coli
Zuzana TOMÁŠOVÁ -
Patogenní linie <I>Escherichia coli</I> rezistentní k antimikrobiálním látkám u člověka
Veronika Illíková -
Epidemiologicky významné kmeny Escherichia coli: detekce, molekulární charakterizace a jejich celogenomové sekvenování
Jiří Cejnar