Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování – Bc. Jana ZÁHOROVÁ
Bc. Jana ZÁHOROVÁ
Diplomová práce
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
Reducing of microorganisms in meat products - effect of storage temperature
Anotace:
V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden přehled hlavních původců alimentárních onemocnění (Salmonella, Escherichia coli, Campylobacter, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, atd.) V závěru literárního přehledu je zmínka …víceAbstract:
In this thesis I deal with the influence of storage temperature on reducing the number of microorganisms in meat products. In this work is analyzed cooling and freezing storage of meat and meat products. The next section provides an overview of the major contributors to food-borne illness (Salmonella, Escherichia coli, Campylobacter, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, etc.). At the end of research …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Ivan Holko, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZÁHOROVÁ, Jana. \textit{Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/17qgpn/.
Jak správně citovat práci
ZÁHOROVÁ, Jana. Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Psychrotrofní mikroorganismy jako původci kažení masa a masných výrobků
Marie Hermanová -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić
Název
Vložil
Vloženo
Práva