Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu – Bc. Věra Herberová
Bc. Věra Herberová
Master's thesis
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
The Effect of Humidity on the Dutch-type Cheese Properties
Abstract:
Tato diplomová práce porovnává vlastnosti sýrů holandského typu při různých relativních vlhkostech během zrání. Byl založen zrací pokus modelových bloků sýrů, které zrály pod nátěrovým obalem a smrštitelnou fólií při různých relativních vlhkostech. U vzorků sýrů byly sledovány úbytky hmotnosti od původní hmotnosti a byla stanovena základní chemická analýza (vlhkost, pH), obsah volných aminokyselin …moreAbstract:
This thesis compares the properties of Dutch-type cheese at different relative humidities during ripening. It was founded a ripening attempt of model blocks of cheese that ripened under the coating cover and shrink film at different relative humidities. At the samples of cheese, there were monitored weight losses from the initial weight and it was determined basic chemical analysis (humidity, pH), …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Herberová, Věra. Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Chromatografická analýza fotoiniciátorů v obalových materiálech jako možných kontaminantů potravin
Klára HEJTMÁNKOVÁ -
Bioaktivní obalový materiál na bázi hydrogelu pro agro produkty
Smarak Bandyopadhyay -
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Martina ŠPUNAROVÁ