Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků – Bc. Petra Polcová
Bc. Petra Polcová
Master's thesis
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
The Effect of Corn and Rice Flour as Phosphate Substitutes on Technological Properties of Meat Products
Abstract:
Teoretická část této diplomové práce je zaměřená na obecné charakteristiky masa a masných výrobků, kukuřice a rýže. Experimentální část se zabývá přídavkem kukuřičné nebo rýžové mouky do drůbežích jemně mělněných masných výrobků. Byl zkoumán vliv na vybrané technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením (CL), vaznost vody (WHC), pH a texturní vlastnosti (tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost …moreAbstract:
Theoretical part of this thesis is focused on the universal characteristics of meat and meat products, corn and rice. The experimental part deals with the addition of corn or rice flour into poultry slighly minced meat products. The influence on selected technological properties such as cooking loss (CL), water holding capacity (WHC), pH , and textural properties (hardness, toughness, cohesiveness …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2015
Accessible from:: 15. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POLCOVÁ, Petra. \textit{Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/1aexz9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Polcová, Petra. Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv xanthanové gumy a kukuřičného škrobu na reologické vlastnosti majonézy
Alena Jedounková -
Vliv přídavku jáhlové a merlíkové mouky na vlastnosti mělněných masných výrobků
Monika Petrželová -
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Zuzana Hladíková -
Variabilita krevního tlaku a tepenná tuhost jako predikční faktory kardiovaskulárních onemocnění u pacientů s CHICHS
Nela Neprašová -
Maximální aerobní kapacita, výkonnost a tepenná tuhost (CAVI) u mužů po absolvování ambulantního rehabilatačního programu v rámci kardiovaskulární rehabilitace
Jana Jelínková -
Aerobní kapacita, výkonnost a tepenná tuhost (CAVI) u žen po absolvování ambulantního rehabilitačního programu v rámci kardiovaskulární rehabilitace
Romana Pavlacká -
Vliv aerobní intradialyzační fyzioterapie na tuhost cév a kvalitu života pacientů s chronickým renálním selháním
Karolína Kočová -
Kardiorespirační zdatnost a tuhost cévní stěny u pacientů s ischemickou chorobou srdeční a metabolickým syndromem: vliv kardiovaskulární rehabilitace
Radek Dvořák