Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků – Bc. Petra Polcová
Bc. Petra Polcová
Diplomová práce
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
The Effect of Corn and Rice Flour as Phosphate Substitutes on Technological Properties of Meat Products
Anotace:
Teoretická část této diplomové práce je zaměřená na obecné charakteristiky masa a masných výrobků, kukuřice a rýže. Experimentální část se zabývá přídavkem kukuřičné nebo rýžové mouky do drůbežích jemně mělněných masných výrobků. Byl zkoumán vliv na vybrané technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením (CL), vaznost vody (WHC), pH a texturní vlastnosti (tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost …víceAbstract:
Theoretical part of this thesis is focused on the universal characteristics of meat and meat products, corn and rice. The experimental part deals with the addition of corn or rice flour into poultry slighly minced meat products. The influence on selected technological properties such as cooking loss (CL), water holding capacity (WHC), pH , and textural properties (hardness, toughness, cohesiveness …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015
Zveřejnit od: 15. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLCOVÁ, Petra. \textit{Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/1aexz9/.
Jak správně citovat práci
Polcová, Petra. Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv xanthanové gumy a kukuřičného škrobu na reologické vlastnosti majonézy
Alena Jedounková -
Vliv přídavku jáhlové a merlíkové mouky na vlastnosti mělněných masných výrobků
Monika Petrželová -
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Zuzana Hladíková -
Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Ludmila Gregovská -
Variabilita krevního tlaku a tepenná tuhost jako predikční faktory kardiovaskulárních onemocnění u pacientů s CHICHS
Nela Neprašová -
Maximální aerobní kapacita, výkonnost a tepenná tuhost (CAVI) u mužů po absolvování ambulantního rehabilatačního programu v rámci kardiovaskulární rehabilitace
Jana Jelínková -
Aerobní kapacita, výkonnost a tepenná tuhost (CAVI) u žen po absolvování ambulantního rehabilitačního programu v rámci kardiovaskulární rehabilitace
Romana Pavlacká -
Vliv aerobní intradialyzační fyzioterapie na tuhost cév a kvalitu života pacientů s chronickým renálním selháním
Karolína Kočová