Světová gastronomie v Rusku (lingvokulturologické hledisko) – Bc. Lucie Červenková
Bc. Lucie Červenková
Bakalářská práce
Světová gastronomie v Rusku (lingvokulturologické hledisko)
The World Gastronomy in Russia (lingvo-culturological aspects)
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je zmapování zahraničních vlivů v oblasti ruské gastronomie a jejich bezprostředního odrazu v ruském jazyce. Tato práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V první kapitole teoretické části jsme se nejdříve zabývali gastronomií obecně, v druhé jejím historickým vývojem až po současnost na území dnešní Ruské federace. Praktická část je tvořena tematickou …víceAbstract:
The main goal of this bachelor thesis is to map foreign influence on gastronomy in Russia and its reflection in Russian language. The thesis is structured into two parts: theoretical and practical. The first chapter of the theoretical part is focused on gastronomy in general, the second chapter is dedicated to the historical development of gastronomy in the territory of contemporary Russian Federation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pw74f/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2016
- Vedoucí: doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc.
- Oponent: Mgr. Anastasiia Martínková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruský jazyk a literatura
Práce na příbuzné téma
-
The Influence of Globalization on the Gastronomy and its Establishments in the Region of Prague
Natálie Válkyová -
Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze
Iuliana Zashikhina -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Gastronomie Ruska v cestovním ruchu
Nikita Baranov -
Tradice stolování v Rusku ve srovnání s českými tradicemi
Klára Čurdová -
Řízení kvality poskytovaných služeb v restauraci
Alina Koltykova -
Kulturní rozdíly managementu v řízení hotelového provozu
Alina Paramonova -
Specifika ruské klientely v turismu
Mariana Ivasyshyn