Jiří Filip

Bakalářská práce

Senzorické vlastnosti kávy

Sensory Attributes of Coffee
Anotace:
Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů konkrétních zpracovatelských kroků na senzorické vlastnosti kávového zrna a nápoje z něj připraveného. Jsou definovány hlavní rozdíly mezi nejpěstovanějšími druhy rostlin kávovníku a osvětleny cíle a úskalí jednotlivých zpracovatelských úkonů společně s mírou jejich ovlivnitelnosti. Část práce je věnovaná porovnání kvality výběrové a komoditní kávy, vlivu používaných …více
Abstract:
The aim of this thesis was to evaluate the effect of specific processing steps on the resulatant sensory attributes of a drink prepared from the coffee grounds. Main differences between the two most commonly grown coffee plant species are defined along with clarifying the goals and issues of each processing step as well as their affectability. Part of this thesis is devoted to comparison of specialty …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta