Jiří Filip
Bakalářská práce
Senzorické vlastnosti kávy
Sensory Attributes of Coffee
Anotace:
Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů konkrétních zpracovatelských kroků na senzorické vlastnosti kávového zrna a nápoje z něj připraveného. Jsou definovány hlavní rozdíly mezi nejpěstovanějšími druhy rostlin kávovníku a osvětleny cíle a úskalí jednotlivých zpracovatelských úkonů společně s mírou jejich ovlivnitelnosti. Část práce je věnovaná porovnání kvality výběrové a komoditní kávy, vlivu používaných …víceAbstract:
The aim of this thesis was to evaluate the effect of specific processing steps on the resulatant sensory attributes of a drink prepared from the coffee grounds. Main differences between the two most commonly grown coffee plant species are defined along with clarifying the goals and issues of each processing step as well as their affectability. Part of this thesis is devoted to comparison of specialty …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Zpracování analýzy dopadů při výpadku ICT služeb\nl{} (BIA - Business Impact Analysis)
Jiří MRŇAVÝ -
Automatic Syntactic Analysis for Real-World Applications
Vojtěch Kovář -
Business intelligence models for capturing and analysis of enterprise marketing data
Dita Přikrylová -
Environmentální management ve společnosti Father's Coffee Roastery s.r.o.
Viktorie VOSÁHLOVÁ -
Economic evaluation of coffee commodity and coffee production in Vietnam
Nam Anh Tran