Mgr. Jiří Plesník, Ph.D.

Disertační práce

Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects

Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects
Anotace:
Obezita je ve 21. století jedním z nejdůležitějších problémů veřejného zdraví. Mnoho genetických a enviromentálních faktorů přispívá k rozvoji této choroby. Jedním z rozhodujících činitelů je také denní kalorický příjem. Bylo prokázáno, že nadměrný příjem tuků v potravě je kritickým faktorem pro rozvoj obezity. Několik studií v posledních letech ukázalo, že perorální vnímání tuků hraje důležitou roli …více
Abstract:
Obesity has become one of most important public health issue in this century. A number of genetic and environmental factors contribute to development of this pathology. Daily dietary intake is also one of the crucial factors. Excessive dietary fat intake has been shown to be critical in the development of obesity. In the last two decades, several studies have shown that oral fat sensing plays an important …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 10. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 12. 2017
  • Vedoucí: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.
  • Oponent: Assoz.-Prof. Priv.-Doz. Dr.med. Nandu Goswami, PhD., prof. MUDr. Jaroslav Pokorný, DrSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Biochemie (čtyřleté) / Biochemie

Práce na příbuzné téma