Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček – Bc. Marie Škubníková
Bc. Marie Škubníková
Master's thesis
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Effect of Sterilization Regimes on the Quality of Processed Cheese and Processed Cheese Spreads
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny nesterilované a sterilované tavené sýry a tavené sýrové omáčky, které se lišily obsahem sušiny a tuku v sušině. Všechny vzorky byly hodnoceny v rámci fyzikálně-chemické analýzy (stanovení pH, obsahu sušiny, amoniaku, tuku a tiobarbiturového čísla …moreAbstract:
The aim of the thesis was to determine the effect of sterilization heating on the quality of mprocessed cheeses and processed cheese sauces. Nonsterilized and sterilized processed cheeses and processed cheese sauces were produced under laboratory conditions and varied in dry matter and fat in dry matter contents. All samples were evaluated in physico-chemical analyses (determination of pH, dry matter …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠKUBNÍKOVÁ, Marie. \textit{Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/1e3zpc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Škubníková, Marie. Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová