Daniela Baranov

Bakalářská práce

Méně tradiční byliny v gastronomii

Anotace:
Cíl práce je zaměřena na bylinkách které se hlavně v naší gastronomii nepoužívají tak často. Práce je podrobnější popis těchto bylinek, jejich využití v kuchyni a také zdravotní přínos. V prace jsou vyjmenovány látky, které jsou v bylinách obsaženy, jak chuťové, tak vonné. Obsažené látky jsou rozděleny podle chemického složení na: alkaloidy, fenoly, ethery, glykosidy, minerální látky a vitamíny. Práce …více
Abstract:
The aim of the work is focused on herbs that are not used so often, especially in our gastronomy. The work is a more detailed description of these herbs, their use in the kitchen and also the health benefits. The work lists the substances that are contained in herbs, both flavorful and fragrant. The substances contained are divided according to their chemical composition into: alkaloids, phenols, ethers …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Archiv závěrečné práce je dostatečně naplněn.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.

Bakalářský studijní program:
Gastronomie hotelnictví a cestovního ruchu

  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.