Používaní soli v masné výrobě a její vliv na výrobu masa a masných výrobků – Anna Cihlářová
Anna Cihlářová
Bachelor's thesis
Používaní soli v masné výrobě a její vliv na výrobu masa a masných výrobků
Salt and its role in the meat production, the impact of the salt on the production of the meat and meat products
Anotácia:
Bakalářská práce je věnována soli a jejímu užívání v masné výrobě. Masná výroba zahrnuje řadu operací, kterými se docílí údržnosti, typické struktury, barvy a dalších senzorických vlastností masných produktů, od salámů až po nejrůznější druhy párků, klobás, uzených mas. Sůl, neboli chlorid sodný, je strategická surovina. Její celosvětový denní příjem se pohybuje v rozmezí 9 až 12 g. Pro masný průmysl …viacAbstract:
This bachelor thesis focuses on the salt and its role in meat production. Meat production includes a number of operations to ensure typical texture, natural color and other sensory properties of meat products, including salamies to all kind sausages and smoked meats. Salt is a mineral consisting of sodium chloride. Its worldwide daily intake ranges from 9 to 12 g. In meat production salt is used especially …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Potassium chloride production process - solid phase modelling and optimization via AspenPlus simulation software
Dhruba Jyoti Deb -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ