Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování – Tereza Pechová
Tereza Pechová
Diplomová práce
Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování
Evaluation of selected qualitative parameters of apples produced under different growing methods
Anotace:
Cílem diplomové práce je posoudit, zda mají různé metody pěstování vliv na obsah kvalitativních parametrů jablek. Zkoumání bylo podrobeno šest různých odrůd pocházejících z ekologické (BIO) a integrované produkce (IP). Hypotézy předpokládaly, že se hodnocené parametry jablek u jednotlivých produkčních systémů liší. Pro měření obsahu vitaminu C a sacharidů byla zvolena analytická metoda HPLC, u sacharidů …víceAbstract:
The aim of this study is to consider whether the diffrent growing methods influence the content of qualitative parameters of apples. Six different varieties from organic (BIO)and integrated production (IP) was examined. The hypotesis presumed that the evaluated parameters of apples differ for each production system. To measure the content of vitamin C and saccharides (with use of the refractive index …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Jan Pánek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PECHOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/1ke4o8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Cézannova jablka a černobílá reprodukce
Jiří Procházka -
Kyselá jablka. Gender ve škole a ve výtvarné výchově
Matylda Hádková -
Preservation of fresh-cut apples with selected natural compounds
ERNEST ATTAH Hevor -
P: Adamové jablká
Dorota Holubová
Název
Vložil
Vloženo
Práva