Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider – Marek Kubáň
Marek Kubáň
Bakalářská práce
Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider
Production technology of cider-type fermented apple must
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o zkvašeném jablečném moštu typu cider. Konkrétně se tato práce zabývá charakterizací, technologií výroby tohoto nápoje a mikrobiálními kulturami využívanými k výrobě cideru. V této práci jsou navíc popsány faktory ovlivňující organoleptické vlastnosti ciderů a možná rizika spojená s konzumací těchto nápojů.Abstract:
This bachelor thesis treats about cider type fermented apple must. Specifically, the thesis deals with characterization, production technology of this beverage and microbial cultures used for the production of cider. Moreover, there are described factors influencing ciders organoleptic properties and possible risks connected with these beverages consumption.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kubáň, Marek. Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv
Vojtěch Růžička -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv technologie výroby na mikrobiologickou jakost chleba
Helena Valentová -
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Pavlína Hambálková