Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity – Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Evaluation of coffee and coffee substitute beverages from the perspective of sensory and antioxidant properties
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení vybraných druhů káv a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a chemických vlastností se zaměřením na antioxidační vlastnosti a polyfenolické látky. Diplomová práce byla rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá pěstováním a zpracováním kávy, konzumací kávových a kávovinových nápojů, legislativním vymezením této problematiky. Dále …víceAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate selected coffee and coffee substitutes in terms of sensory properties and chemical properties with a focus on antioxidant properties and polyphenolic substances. The thesis was divided into two parts. The first, theoretical part, deals with the cultivation and processing of coffee, consumption of coffee and coffee substitutes, legislative definition of this issue …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HONYSZOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/1n0dcz/.
Jak správně citovat práci
HONYSZOVÁ, Tereza. Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
23. 4. 2024