Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity – Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Master's thesis
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Evaluation of coffee and coffee substitute beverages from the perspective of sensory and antioxidant properties
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení vybraných druhů káv a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a chemických vlastností se zaměřením na antioxidační vlastnosti a polyfenolické látky. Diplomová práce byla rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá pěstováním a zpracováním kávy, konzumací kávových a kávovinových nápojů, legislativním vymezením této problematiky. Dále …viacAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate selected coffee and coffee substitutes in terms of sensory properties and chemical properties with a focus on antioxidant properties and polyphenolic substances. The thesis was divided into two parts. The first, theoretical part, deals with the cultivation and processing of coffee, consumption of coffee and coffee substitutes, legislative definition of this issue …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HONYSZOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture and Technology. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/1n0dcz/.
Jak správně citovat práci
HONYSZOVÁ, Tereza. Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / odbor:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
23. 4. 2024