Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice – Barbora Veselá
Barbora Veselá
Master's thesis
Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice
Properties in Relation to Baking Quality of Wheat Indicators
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit jakostní charakteristiku zrna, těsta a pečiva u vybraných odrůd ozimé pšenice sklizené v roce 2014 a zjistit, jakým způsobem ovlivňuje stav bílkovino-škrobového komplexu zrna zpracování těsta a kvalitu pekařských výrobků. Ke stanovení bylo použito 12 odrůd ozimé pšenice z různých skupin pekařské jakosti E, A, B, C, které byly pěstovány konvenčním a ekologickým …moreAbstract:
The aim of this diploma work was to predict the characteristics of grain, dough and baked goods using specific varieties of winter wheat harvested in 2014. Then to determine how it affectes the state of protein-starch complex in the grain and how it influences the production of dough and the quality of baked goods. To assess the goal of the thesis here were used twelve winter wheat cultivars from different …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VESELÁ, Barbora. \textit{Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/1rvn96/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Hodnocení kvality vybraných odrůd pšenice ozimé na základě reologických analýz
Zuzana KYSELÁKOVÁ -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Vliv intenzifikačních vstupů (předplodina, odrůda, hnojení) na tvorbu výnosu, výnos a jakost ozimé pšenice
Ondřej Fröhlich -
Jakost a zpeněžování pšenice na trhu
Karel Dittrich -
Vliv agrotechnických zásahů, lokality a ročníku na výnos a jakost ozimé pšenice
Jaroslav Herzán -
Vliv agrotechniky pšenice ozimé na výnos a jakost zrna
Jana Lattonová -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights